Verzuim

Wordt er een medewerker ziek? Dan is dit voor jullie beide vervelend. Jij moet mogelijk werk uitstellen of een nieuwe (inval)kracht vinden. Ondertussen loopt er wel een contract met de zieke medewerker.

Deze zieke medewerker heeft naast recht op doorbetaling van zijn/haar salaris recht op begeleiding bij het herstel.

Kies jij voor payroll bij TOSS? Dan zijn wij als juridisch werkgever verantwoordelijk als een medewerker ziek wordt.

De voordelen:

Jij hebt geen kosten bij ziekte;
Verzekerd van de juiste stappen tot re-integratie van de medewerkers;
TOSS heeft een eigen verzuim afdeling met meerdere casemanagers.

image

Verzekerd tegen verzuim bij TOSS

Indien de medewerker een contract heeft zonder uitzendbeding dient er ziekengeld te worden betaald tot het einde van het contract. Dit is in het eerste jaar 90% en in het tweede jaar 80%.

Voorbeeld: de medewerker heeft een maand op maand contract. In dat geval dient er alleen doorbetaald te worden tot het einde van de maand.

Op het moment dat de medewerker ziek wordt eindigt de uitzendovereenkomst. Het UWV neemt de loondoorbetaling over en betaalt 70% van het salaris aan de medewerker. TOSS dient een aanvulling te betalen van 20% in het eerste jaar en 10% in het tweede jaar.

Deze verplichting houdt op als de medewerker volgens het UWV weer 100% is hersteld.

Alleen de ziektegevallen van personen met een contract zonder uitzendbeding kunnen worden verzekerd voor deze loondoorbetaling. Hiervoor vraagt de verzekeringsmaatschappij een premie.

Vraag jij een payroll offerte bij ons aan? Dan tref jij deze premie in de offerte bij de tarieven.

Er geldt wel een eigen risico periode van 10 dagen. Dit betekent in geval van ziekte dat de eerste 10 dagen van ziekte wel doorbelast worden. Bijkomend voordeel is dat de eerste dag een wachtdag is. Deze wachtdag is een niet-betaalde dag aan de medewerker.

Mocht jij de opslag voor het verzekeren van het ziekterisico te hoog vinden en dit niet willen afnemen, dat kan natuurlijk. In dat geval ligt het hele ziekte risico bij jou. Een gok die wellicht goed uitvalt of juist veel gaat kosten.

De wet Verbetering Poortwachter verplicht de werkgever om de ‘zieke’ medewerkers correct te begeleiden.

Een Arbodienst is een verplichting en begeleidt de medewerkers weer z.s.m. terug op de werkvloer. Daarnaast helpen zij om mogelijk verzuim te voorkomen.

Onze Arbodienst service verzekerd ons dat een loonsanctie vanuit het UWV niet betaald hoeft te worden mits jij je aan de adviezen van de bedrijfsarts en casemanager houdt.

Met de Arbodienst service is TOSS verzekerd van de juiste stappen tot re-integratie. Voor de begeleiding van ziekte gevallen hebben wij  een casemanager nodig. Bij TOSS hebben wij onze eigen verzuim afdeling met meerdere casemanagers voor ondersteuning tijdens verzuim van één of meerdere medewerkers.

Vragen over verzuim en onze Arbodienst service?

Onze adviseurs zijn beschikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur.
Zit jij toch met spoed te wachten op een antwoord?
Stuur ons dan een WhatsApp!

 Stuur ons een bericht via WhatsApp
 Bel ons op 020 204 45 53
 Mail naar sales@toss-group.com

Neem contact op