3 januari 2022 1 minute
blog author img

StiPP pensioen wijzigingen vanaf 2022

Ieder jaar dat je woont en werkt in Nederland bouw je pensioen op. Dit wordt vaak automatisch geregeld via jouw werkgever. Ook als je bij TOSS op de loonstrook staat, of een uitzendkracht bent met een NBBU cao, is dit voor jou geregeld. Bij TOSS is er sprake van een NBBU caohiermee is het StiPP pensioen van kracht. Op 1 januari 2022 verandert de pensioenregeling van StiPP. Weet jij wat dit inhoudt? Lees hieronder meer. 

De veranderingen vanaf 2022 

Er zijn twee belangrijke wijzigingen waarvan je op de hoogte moet zijn. 

Pensioenopbouw start eerder 

Als werknemer moet je een aantal weken bij een werkgever in de uitzendbranche werken, zodat je pensioen opbouwt. Dit wordt ook wel de ‘wachttijd’ genoemd. Op dit moment duurt de wachttijd 26 weken. Vanaf 1 januari 2022 verandert dit naar 8 weken. Werknemers die op 1 januari 2022 tussen de 8 en 26 weken werkzaam zijn, bouwen vanaf dat moment direct pensioen op. 

Pensioengevend salaris wijzigt 

Naast dat je sneller pensioen opbouwt, bouw je ook pensioen op over een groter deel van je salaris. Het pensioengevend salaris wijzigt vanaf  1 januari 2022. Er wordt vanaf dan bij de pensioenopbouw uitgegaan van het sociale verzekeringsloon. Belangrijk is dat, in tegenstelling tot nu, ook over overuren, ploegenuren en het toeslagdeel bij onregelmatige uren pensioen wordt opgebouwd. 

Kortom, er veranderen maar twee dingen, maar deze twee dingen hebben wel veel invloed op je pensioenopbouw. Vanaf 1 januari 2022 zijn deze regels van kracht, maar alleen als je via STiPP pensioen opbouwt.  

Wil je weten of het voor jou interessant is om je medewerkers via payroll te verlonen? Neem dan contact met ons op. TOSS helpt je graag verder.