Salarisadministratie

De salarisadministratie voor jouw medewerkers is een belangrijk en ingewikkeld proces. 

Naast het zoeken naar specifieke medewerkers moet jouw onderneming zijn aangemeld bij de Belastingdienst en moet jij correcte loonstroken opstellen van bruto naar netto. Dat kost veel tijd. Door dit uit te besteden heb jij meer ruimte voor jouw onderneming.   

Waarom jouw salarisadministratie uitbesteden? 

 Jij bespaart tijd en geld;
 Jij weet zeker dat de juiste wet-en regelgeving wordt toegepast;
 Duidelijk overzicht in jouw personeelszaken;
 Jouw loonaangiften worden op tijd geregeld.

image

Wat wij voor jou verzorgen

TOSS heeft ruime ervaring op het gebied van salarisadministratie. Kies jij voor ons, dan krijg jij een vast contactpersoon die jij bereikt via de telefoon, e-mail, WhatsApp en een online portal.

Deze portal geeft inzicht in documentatie en cijfers van de salarisadministratie van de medewerkers. Ook kun jij hier vragen instellen en vind jij een overzicht welke acties zijn ondernomen. Jouw medewerkers kunnen de portal ook gebruiken. Hier vinden zij net als jij documenten zoals bijvoorbeeld loonstroken terug.

De documenten die wij leveren

 • Loonstroken met de bruto – netto berekening;
 • Betaaloverzicht met IBAN en netto te betalen bedragen;
 • Loonaangifte met de informatie die wij via ons systeem hebben aangeleverd bij de Belastingdienst;
 • Financieel overzicht ook wel ‘journaal’ post genoemd met daarop de financiële gegevens van die betreffende periode;
 • Jaaropgaves voor de medewerkers.

Bij TOSS zijn wij transparant over kosten die wij doorberekenen naar onze klanten. Besteed jij je salarisadministratie uit aan TOSS, dan zijn de volgende factoren in de prijs per loonstrook opgenomen:

 • Kosten van het AFAS administratiesysteem;
 • De tijd die wij kwijt zijn aan het opstellen van de loonstrook;
  Dit is per bedrijf verschillend en is o.a. afhankelijk van de volgende punten: Is er een CAO, 30% regeling of pensioenregeling van toepassing? Werk je via urenregistratie.
 • Het gebruik van de AFAS Pocket app;
  Hiermee hebben jij en je medewerkers altijd en overal toegang tot de loonstroken en kunnen zij hun persoonlijke gegevens inzien.
 • De grootte van afname;
  Hoe meer loonstroken je afneemt hoe voordeliger wij de loonstroken aanbieden.

Afhankelijk van de afspraken die wij met je maken, bieden wij loonstroken doorgaans aan voor EUR 10.

Ben je benieuwd wat jij kwijt bent aan loonstroken bij TOSS? Neem dan contact met ons op. Het Salesteam staat je inhoudelijk te woord en bepaalt welke prijs het best bij jou en je bedrijf past.

 

Met onze Betaalservice verzorgen wij naast de salarisadministratie de betalingen aan de Belastingdienst, de medewerkers en mogelijk andere instanties voor bijvoorbeeld het pensioen. Zo heb jij één keer contact met ons voor mogelijke wijzigingen en doe jij één betaling aan ons.

Regels rondom pensioen en aanlevering van gegevens aan een pensioeninstantie zijn vaak lastig te begrijpen. De uitbesteding van deze verplichtingen is een verstandige stap naar volledig uitbesteding van de salaris– en personeelsadministratie naar TOSS.

TOSS houdt alle wijzigingen bij, levert benodigde gegevens aan bij het pensioenfonds en berekent en verwerkt de correcte bijdrage en inhouding.

Is de onderneming net gestart en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? TOSS kan de registratie van de onderneming bij de Belastingdienst voor jou verzorgen. Deze registratie is van belang voor de salarisadministratie. De Belastingdienst bevestigt de registratie met een specifiek loonheffingnummer. Op dit nummer kunnen wij de aangifte indienen.

Daarnaast wordt door de Belastingdienst de sectorcode bepaald. Deze heeft invloed op de werkgeverslasten.

Heb jij internationale medewerkers in dienst en krijg jij te maken met werkvergunningen, 30% regelingen of zelfs A1/E101 verklaringen? TOSS kan jou hierover adviseren.

Ervaringen

Peter – Meubelmaker

Twee jaar geleden besloot ik van mijn hobby mijn beroep te maken. Ondanks de gekke tijd blijven wij groeien en heb ik twee mensen aangenomen. Geweldig! TOSS heeft met gemak mijn grootste pijnpunt weggehaald, de salarisadministratie. Elke maand had ik hetzelfde gedoe. Het salarissysteem openen en uitpluizen. Bijna altijd kwam ik er niet uit. Ik heb TOSS gebeld en zij gaven aan dat zij voor een klein tarief de hele salarisadministratie maandelijks voor mij doen. Zelfs de betalingen zijn nu geregeld!

image

Vragen over het uitbesteden van jouw salarisadministratie?

Onze adviseurs zijn beschikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur.
Zit jij toch met spoed te wachten op een antwoord?
Stuur ons dan een WhatsApp of gebruik onze chat.

 Stuur ons een bericht via WhatsApp
 Bel ons op 020 204 45 53
 Mail naar sales@toss-group.com

Neem contact met ons op