Werken via TOSS

Kiest jouw werkgever om met TOSS te werken dan ga jij via ons aan de slag als payroll medewerker. Jij treedt in dienst bij TOSS en wij zorgen dat voor jou alles goed geregeld is en jij voor jouw werkgever aan de slag kan.  

Wij regelen dat: 

 Jouw salaris op tijd betaald wordt;
 Jouw arbeidsovereenkomst klopt;
 Jij altijd antwoord krijgt op al jouw vragen rondom jouw werk;
 Jij begeleid wordt bij ziekte.

Jouw opdrachtgever blijft jouw aanspreekpunt op de werkvloer en benadert jouw voor vragen over jouw salaris, jouw werktijden en als jij op vakantie wil.  

image

Hoe werkt payroll? 

Payroll heeft alles met flexibilisering van het personeelsbestand van jouw werkgever te maken. Jouw werkgever geeft zijn werkgeversverplichtingen op het gebied van jouw dienstverband uit handen aan TOSS.

TOSS voert de personeels-  en salarisadministratie voor jouw werkgever uit en is verantwoordelijk voor de juridische en fiscale onderdelen. Jij staat daarmee op de loonlijst van TOSS. Door de payroll constructie ben jij tewerkgesteld bij jouw werkgever, de inlener. 

Wij betalen jouw salaris uit, stellen jouw arbeidsovereenkomst op en zorgen dat de eventuele CAO die voor jou van toepassing is gevolgd wordt.

Download hier het TOSS stappenplan voor medewerkers.

image

Uitzendbeding is een bepaling in de arbeidsovereenkomst die ervoor zorgt dat de arbeidsovereenkomst eindigt als het werk stopt. Eindigt de opdracht? Dan eindigt ook de arbeidsovereenkomst.

Jouw arbeidsduur als payroll medewerker is verdeeld in verschillende fases. Een uitzendbeding is alleen in fase 1 en 2 van jouw contract van toepassing en omvat de eerste jaar van het dienstverband.

In principe werkt alles hetzelfde als bij regulier werknemerschap. Jij werkt op dezelfde locatie, hebt dezelfde leidinggevende en dezelfde werkzaamheden, maar het contract teken jij met ons. Wij betalen jouw netto loon en in geval van verzuim begeleiden wij jou en niet jouw werkgever.

Er is een CAO van toepassing op jouw arbeidscontract, de NBBU. De NBBU is er speciaal voor payroll arbeidssituaties.

Ben jij een keer ziek? Dat is natuurlijk geen ramp. Daar zijn wij voor verzekerd. Wij volgen de CAO NBBU wat betekent dat jij vanaf dag 2 qua ziekte 90% van jouw salaris krijgt.

De 1e dag van ziekte is een wachtdag, dit betekent dat jij geen loon ontvangt over deze dag.

De duur van je contract bepaald tot wanneer de betaling van jouw loon tijdens ziekte doorloopt. Loopt je contract af, dan ga jij ziek uitdienst en melden wij jou aan bij het UWV. Hier vraag jij zelf een uitkering aan.

Payroll blijft een ingewikkelde constructie. De consultants van TOSS staan voor jou klaar om zaken toe te lichten en jou te assisteren.

  • Adviseur: bij ons team van specialisten kan jij terecht voor een kundig en eerlijk advies over CAO, HR, wettelijke – en juridische zaken;
  • Portal: Middels de portal kom jij gemakkelijk in contact, krijg jij snel antwoord en heb jij 24 uur per dag een actueel overzicht jouw verloning, loonstroken, jaaropgaves en opgebouwde vakantiedagen en -geld. Ook jouw arbeidsovereenkomst vind jij hier terug;
  • Certificeringen en keurmerken: zijn met name van belang voor jouw inlener. Toch is het voor jou prettig om te weten dat jij bij ons goed zit. Je vindt dit terug bij onze downloads en certificeringen.

Is het nu zo anders om via een payroll constructie te werken? Nee eigenlijk niet. Heb jij dan meer of minder arbeidsvoordelen dan medewerkers die een vast contract hebben en/of direct in dienst zijn? Nee zeker niet.

De overheid heeft een aantal payroll regels opgesteld waardoor een payroll medewerker er nooit op achteruit mag gaan. Zijn de voorwaarden van de NBBU voordeliger dan de arbeidsvoorwaarden van jouw werkgever, de inlener? In dat geval gelden de NBBU voorschriften. Heeft jouw werkgever een betere regeling dan de NBBU, bijvoorbeeld pensioen of 28 verlof dagen per jaar, dan gelden deze regels. Op deze wijze behoud jij dezelfde arbeidsvoorwaarden als jouw collega’s.

Voor de rest werkt het hetzelfde. Jij krijgt van ons een contract, jij krijgt hiervoor een vergoeding en jij bent werkzaam bij jouw werkgever.

Heb jij een vraag?

Onze adviseurs zijn beschikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur.
Zit jij toch met spoed te wachten op een antwoord?
Stuur ons dan een WhatsApp!

 Stuur ons een bericht via WhatsApp
 Bel ons op 020 204 45 53
 Mail naar info@toss-uitzenden.nl

Neem contact met ons op